Yazilim Öğrenmenin Tek Adresi...
Daha İyi Bir Hizmet İçin Lütfen Üye Olunuz...
Daha İyi Bir Hizmet İçin Lütfen Üye Olunuz...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

En Kapsamlı Visual Basic Sitesi

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» C İle Banka Otomasyonu Acill
CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Icon_minitimeC.tesi Ocak 09, 2010 4:51 pm tarafından Ebubekir_Kara

» C++'la yapılmış basit ATM programı
CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Icon_minitimeÇarş. Ara. 02, 2009 4:43 am tarafından 1221ibrahim

» Bir Oyunda Puan Sistemi Yapma
CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Icon_minitimePtsi Kas. 02, 2009 1:49 pm tarafından KonYalıCoder

» Ipconfig Komutu
CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 5:33 pm tarafından OguzhanUyanik

» Çalıştır Komutları
CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 5:33 pm tarafından OguzhanUyanik

» Domain Adresleri
CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 5:32 pm tarafından OguzhanUyanik

» Msconfig Nedir? Ayarları ve Özellikleri
CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 5:32 pm tarafından OguzhanUyanik

» Windows Vista & Türkçe Kurulumu Resimli anlatım!
CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 5:31 pm tarafından OguzhanUyanik

» Format atmak ve Türkçe windows xp kurulumu (resimli anlatım)
CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 5:31 pm tarafından OguzhanUyanik

» Windows Xp Hızlandırma
CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 5:30 pm tarafından OguzhanUyanik

En iyi yollayıcılar
OguzhanUyanik (472)
CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Vote_lcapCorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne I_voting_barCorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Vote_rcap 
mehmet bozer (78)
CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Vote_lcapCorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne I_voting_barCorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Vote_rcap 
asi_esra (4)
mysterious_el (4)
1221ibrahim (3)
igny (3)
tarkantr2000 (2)
myildiz.16 (2)
KAPORTACI (2)
tolgakesan (2)

CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne

YazarMesaj
OguzhanUyanik
Mareşal
Mareşal
OguzhanUyanik

Yengeç Mesaj Sayısı : 472
İş/Hobiler : Bilgisyar-Yazılım
Lakap : Nediz

CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Empty
MesajKonu: CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne   CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Icon_minitimePerş. Eyl. 10, 2009 10:08 am

Bugünkü dersimizde Extrude ve Drop Shadow efektlerinden yararlanarak CD'da nesnemize nasıl bir 3d görünümü kazandırabileceğimizi göreceğiz.

Öncelikle 3d görünüme uygun olabilecek bir nesne belirleyelim.

CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Drs16_x00

Interaktif Extrude aracını seçelim;

CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Drs16_x00a

Nesnemize uygulamaya yapmadan önce, benim önerim Preset kullanmanızdır. Ben uygun olabilecek 5 no'lu preseti aktif ediyorum. (Özellik barı sizin programınızda yukarıda olabilir.)

CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Drs16_x00b

Derinliği biraz fazla vererek bir model oluşturdu. Alttaki fotoda göreceğiniz üzere birim 20 olmuş.

CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Drs16_x00c

4 birime çekmek Extrude derinliğini biraz daha azaltıp, daha abartısız bir derinlik verecektir.

CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Drs16_x00d

Tabii işimiz bununla bitmiyor. Biraz da persperktif görüntüsü ile oynarsak kötü olmaz. (Araçlara ve yerlerine dikkat edelim.)

CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Drs16_x01c

Işık seçeneklerinden de isteğinize göre ışıkları aktif edebilir, farklı yönlerden ışıklar verebilirsiniz. (İşaret: 3) Buarada 4 birim de gözüme fazla göründü 2 birim daha azaltıp tam 2'ye çektim. (İşaret:1)

CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Drs16_x01d

Sıra geldi DropShadow efekti vermeye, burada dikkat edeceğiniz nokta şu. Üzerine efekt uygulanmış bir nesneye diğer bir efekti genelde veremezsiniz. Nesnenin efekt kısmına bulaşmamış parçasına efekt uygulayabilirsiniz. Boşluğa tıklayın, işaret kalksın, sonra nesneyi ortasından bir yere tıklayarak tekrar işaretli hale getirin. (Status Bar'da nesne tanımında Extrude group yazmamalı) DropShadow'u da preset ile başlatalım, daha hızlı sonuç alabiliriz. Ben "Pers Bottom Left" ile açılışı yaptım. Kafamdaki gölgeye en uygun o görünüyor. İşin güzel tarafı presetlerde öngörüntü veriyor, ne yapabileceğinizi baştan görebiliyorsunuz.

CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Drs16_x01e

Nesnemin pozisyonuna göre şu rakamları girerek gölgemi oluşturdum, sizler de isteğinize göre; daha koyu, biraz daha uzamış vb etkiler yaratabilirsiniz.

CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Drs16_x01f

Evet, sonuç. Sizce o an tasarımınızı yaparken bu türlü basit bir 3d kısmı için CorelDraw'u bir kenara bırakıp 3d programı açıp, yapıp, tekrar CD'ye geri dönmeye değer mi? CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Emoticon-0105-wink

CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne Drs16_x01g

NOTLAR:

YouTube (HD):

Tıklayınız

Video(794 kb rar sıkıştırılmış avi uzantılı dosya, dikkat açıldığında diskinizde yaklaşık olarak 48 mb bir alan kaplayacaktır):

Tıklayınız Kaynak dosyayı indirmek için tıklayın
https://yazilimnet.yetkin-forum.com

CorelDraw'da 3D / 3 boyutlu nesne
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Operator Overloading Geri Döndürme Tipi (İsimsiz Nesne)
» Farklı Bir 3 Boyutlu Yazı
» Revolve (Döndürme) ile 3 Boyutlu Çizim
» Programlama C/C++ & OpenGL Üç boyutlu modeli hareket ettirmek
» Autocad'de 2 boyutlu çizim, extrude ve subtract komutları