Önceki derste çalışma alanımızı nasıl yedekleyeceğimizi anlatmıştık. (Workspace Export). Bu derste, aldığımız bu yedeği başka bir makineye aktarmak yada format atılmış makinemize nasıl geri çağıracağımızı göreceğiz. Böylelikle eski çalışma alanımız tekrar karşımızda olacak.
CorelDraw WORKSPACE IMPORT (Yedek Çalışma Alanını Geri Çağırma):Yine aynı komutla başlıyoruz. Ctrl J yani Options bölümünü açacağız. Solda "Workspace" e tıklayıp, sağdan da "Import" düğmesine tıklıyoruz.
Daha sonra açılan pencerede "Browse" düğmesine tıklayıp,
yedeğini aldığımız dosyayı buluyoruz ve "Aç" düğmesine tıklıyoruz:
Gördüğünüz üzere üstteki yazı alanı dosya adımızın yolu ile doldu. "Next" düğmesine basıp devam ediyoruz:
Tüm kutuların işaretli olduğundan emin olmak için kutuların olduğu bölüme bir göz atıyoruz:
Açılan pencerede eski çalışma alanımızın yedek kalması için "New Workspace" seçeneğini işaretliyoruz. Tekrar "Next" düğmesine basıp devam ediyoruz:
Yeni çalışma alanımıza bir ad veriyoruz. Ben örnek olarak "ilkyedek" diyorum. Alt tarafa da bir tanımlama yazısı yazıyorum, yazmasanız da olur, sorun değil:
Artık son aşamadayız, "Finish" düğmesine basıyoruz:
Makineniz bu durumda hafifçe kasılabilir, az bekledikten sonra bu ekran görüntüsünü alacaksınız. Zaten eski menüleriniz, butonlarınız vs Corel ekranında yerlerini almış olacaktır:
Tekrar hatırlatmam gerekirse, yedeğinizi eğer EMail ile almadıysanız format atılmayacak bir bölüme, bellek çubuğunuz vs. birkaç yere kaydetmeye özen gösterin. Dosya boyutu küçük olduğu için size yer sorunu da çıkarmayacaktır.
İyi çalışmalar, başarılar diliyorum...
Notlar:- Video dosyası (wmv/576kb):
Link - Corel dosyası v12 (949kb):
Link - Snapshotlar (388kb):
Link