Merhabalar,
Bu dersimizde Corel Draw programı ile hoş bir kolye hazırlamaya çalışacağız.
Uzun zamandan beri sınavlar ve üniversitedeki derslerimden dolayı sitede aktif değildim. Güzel bir ders hazırladım. Umarım hoşunuza gider.
Öncellikle yeni bir sayfa açalım ve sayfamızı yatay hale getirelim.
Ellipse tool alarak sayfamıza bir daire çizelim.Ctrl ve Shift tuşlarına basarsak merkezden ve kontrollü çizeriz.
Rengini boyayalım.İsterseniz siz farklı ren seçebilirsiniz.
Interactive Blend Tool aracımızı alarak şeklimizi resimdeki yapalım.
Üstteki şeklimizin bir kopyasını alalım.Kısayol tuşu kopyalamanın ( ) İşaretidir.Sonra Bezier tool ile çizgi çizelim ve bunu shape araçıyla resimdeki hale getirelim.
Alttaki şeklimizi alarak resimdeki gibi New path diyip çizgiye yapıştırın ve şeklimizi bu hale getirelim.
Arrange/Break apart diyerek Ungroup diyerek şekilden çizgiyi silelim.Break apart:Parçalamak anlamında kullanılır.Daha sonra çizgiyi sildikten sonra tekrar group yapalım ve şeklimiz dağılmasın.
Kare çizelim.Bunu 45 derece döndürelim.Şeklimizi resimdeki gibi boyayalım.
Daha önce yaptığımız gibi alttaki şeklimizi daireleri yani New path diyip kare yol alıp yapıştırın.
Karemizi şekilde gibi hale getirin ve artık kolyemizi süslemek kaldı artık o size kalmış.
Şeklimizin son halini getirdikten sonra No Outline diyerek şeklimizde çizgileri kaldıralım.
Sonuç:
Kolay gelsin.Takıldığınız yerlerde sorular sorabilirsiniz. Bol bol resim eklemeye çalıştım.