Bu derste basit bir resim albüm kapağı yapacağım.
İlk önce yeni bir sayfa açalım. Rectengular tool'umuzu alalım ve sayfa boyutunda bir dikdörtgen çizelim.
Dikdörtgenimizi çizdikten sonra tool box menüsünden en altta mevcut olan "fountain fill dialog" kısayalu (F11) seçelim ve renk ayarlarımızı girelim
Renk ayarları:
From değeri: 0 black yazan değerimiz
To değeri ise: black olan değerimizi verip OK diyoruz
Tabi siz başka renk de uygulayabilirsiniz, bu hayal gücünüze kalmış.
Aşağıdaki resimdeki gibi olması gerekiyor, verdiğim değerlerle yaptıysanız:
Sonra resmin yanına rentengular tool ile uzun biraz ince bir dikdörtgen çiziyoruz aşağıda görüldüğü gibi ve çizdiğimiz dikdörtgeni fountain fill ile renklendiriyoruz.
Değerler tam tersi olacak, yukarıdaki değerlerin yani;
From değeri: black
to değeri: 0 Black
Ve yaptığımız çalışmanın içine yerleştiriyoruz:
Sonra onun boyutunda bir dikdörtgen daha çizip rengini sağdaki renk paletindenden black rengini uyguluyoruz:
Şimdi kapağın içine dörtgen çizip, (ctrl I )diyip resim import edip:
EFFECT POWER CLIP PLEASE INSIDE CONTAINER diyerek resmimizi yerleştiriyoruz.
Resmin üzerlerine COMPLEX STAR TOOL ile şekil çiziyoruz
o resimlerimizin tutkaçı olması gibi hava yapıyoruz. Aşağıdaki gibi:
Ben kendi resimlerimi koydum, siz de kendi resimlerinizi koyabilirsiniz.
Böyle böyle dörtgen çizip resimleri yerleştiriyoruz ve aşağıdaki hale getiriyoruz:
Resimde sağdaki şekilleri ise 3 point curve tool ile yapıyoruz ve fountain dialog ile renklendiriyoruz. Ben aşağıdaki resimdeki gibi renklendirdim, siz de hoşunuza giden bir renkle yapabilirsiniz.
Sonra INTERACTİVE TRANPERANT TOOL aracını alıyoruz ve yaptığımız kenarlara transparanlık uyguluyoruz. Kenarların en sağından en soluna doğru sürükleyip bırakıyoruz; çok beyazlık olursa beyaz rengi sola doğru sürükleyebiliriz.
Aşağıdaki resimdeki gibi olması gerekiyor
Şimdi kapağın hepsini seçip NO OUTLINE diyoruz ve çizgileri yok ediyoruz.
Kapağın tümünü yine seçip (ctrl g) kombinasyonu ile birleştirip BITMAP CONVERT TO BITMAP diyoruz ve BITMAP BLUR GAUSSIAN BLUR deyip 0,9 değerini giriyoruz. Böylelikle kapağa yumuşaklık katmış oluyoruz.
Sonuç aşağıdaki gibidir. İnşallah beğenmişsinizdir.
Herkese iyi çalışmalar...