Kurumsal kimliğin logo ve amblemden sonra önemli bir parçası da kartvizittir. Özellikle sizi iyi tanıtabilecek, insanların dikkatlerini çekebilecek sade ama dikkat çekici tasarımlar önemlidir.
Kartvizitte sıklıkla kullanılan boyutlar; 4,5 x 8,5 cm - 5x 8 cm -5,5 x 8,5 cm- 5 x 9 cm. Genel olarak kullanılan ebat 8x5 cm'dir. Bu yazımda sizinle birlikte Bir çelik kapı firmasının kartvizitini yapacağız.
Kartvizitimin boyutunu 8x5 cm yapacağım ve 4mm kesme payını da ekleyeceğim. Kesme payı 3 mm - 5 mm arası değişebilir.
Her zaman ki gibi File > New tıklıyoruz ve W:8,4 H:5,4 cm, Resolution:300 ve CMYK olarak yapıyoruz.
Çalışma sayfasını açtıktan sonra Ctrl R tıklayıp cetvellerin gözükmesini sağlıyoruz ve daha sonra cetvellerden yararlanarak kılavuz çizgilerini çekiyoruz. Çektiğimiz kılavuz çizgileri kenardan 4mm olarak verdiğim kesme payı kısmını belirliyorum. çizgilerden esas alanı belirtiyorum daha sonra tekrar iç kısma doğru, çektiğim çizgilerden 4mm içe doğru tekrar kılavuz çizgiler çekiyorum ve yazım alanımı belirliyorum.
Daha sonra zemini siyah yapıyoruz.Bunun için siyah renk seçip,Paint Bucket Tool ile zemine tek tıklamanız yeterlidir.
Bu çalışmam da kullanacağım fırça; Hi-Res Flame Brushes
(
http://www.brusheezy.com/brush/1179-Hi-Res-Flame-Brushes - Bu adresten fırçayı indirebilirsiniz.)
İndirdiğiniz fırçayı ;
C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS3\Presets\Brushes klasörüne atıyorsunuz. Çalışmanızı kaydedin. Bilmeyenler için yüklediğiniz fırçayı kullanmak için;photoshop programını kapatıp açın. Böylelikle yüklediğiniz fırça,fırçalar bölmesinde gözükecektir. Artık fırçayı kullanabiliriz.
Bu işlemleri yaptıktan sonra yeni bir layer açıyoruz(shift ctrl N). Daha sonra fırça aracını seçiyoruz ve sayfamızın üzerinde sağ tuş yaparak, alttaki resimde de gördüğünüz gibi kırmızı çercevenin içindeki simgeye tıklayıp açılan kısımdan yüklediğimiz fırçayı seçiyoruz ve master diameter kısmını da 1009 px yapıyoruz ve 1800 numaralı fırçayı seçip, rengimizi kırmızı yapıyoruz.
Fırça ayarlarını yaptıktan sonra, açtığımız layerda birkaç fırça darbesi yapıyoruz tabi bazı vuruşlar için ayrı layerlar açıyorum, gerekli yerlerde siliyorum, bazı kısımlarda da fırçayı çeviriyorum, alttaki resimlerde gördüğünüz gibi.
Fırça darbelerini yapıp,istediğim şekli oluşturunca shif'te basıp layerleri seçip, Ctrl E tıklayıp fırça darbeleri olduğu layerleri birleştiriyorum. Son şekil altaki resimdeki gibidir.
Kartvizit için zemin oluşturduktan sonra sıra logo ve yazılarda.
Firmanın logosu daha önceden belirlendiğinden logosundaki fontu kullanarak,uygun bir yazı oluşturacağım.Kullanılan font,isim belli değil
, numarası 00797 ve boyutunu da 35pt, rengini de beyaz yapıyorum.Firmanın ismini yazdıktan sonra,yazının layerına iki kez tıklayarak yada Layer > Layer Style > Blending Options tıklıyorsunuz. Açılan pencere de şunları yapıyoruz; Drop Shadow, Bevel And Emboss, Color Overlay ve Gradient Overlay seçiyoruz. Bölümlerle ilgili değerleri,resimlerdeki gibi yapıyoruz.
Bevel and EmbossColor OverlayGradient OverlayGradient Overlay bölümde gradient kısmını da alttaki resimdeki değerleri girip ordaki ayarlamaları yapıyoruz.(Kullanılan Gri renginin cmyk değerleri şunlar; C:41 M:33 Y:34 K:1, Color kısmına tıkladığınızda renk paleti açılacaktır.)
Bu ayarları girdikten sonra,
logomuz hazır!Logomuzu sola dayalı şekilde kartvizitimize yerleştiriyoruz.Çelik kapı yazısında da aynı fontu kullanıyorum daha küçük boyuttta ve nastaş yazısının altına ortalıyorum.
Sol kenardan yazı alanaı için çektiğim çizginin bulunduğu kısma Line Tool(U) kullanarak dikey beyaz bir çizgi çektikten sonra ikinci çizgiyi de 4 mm içeriye doğru çiziyorum.
Çizgilerin bulunduğu layerları birleştirin ve layer üzerine sağ tuş açılan menüden Rasterize Layer tıklıyorsunuz.Daha sonra Windows>Paragraph tıklıyoruz ve açılan paragraf penceresinin charactes kısmında alttaki ayarları griyoruz.
Firmanın web sitesini yazıyoruz (Myriad Pro-Condensed-9 pt) ve dikey çevirerek iki çizginin arasına yerleştiriyoruz.Site adını yazdıktan sonra adres bilgilerini yazıyoruz.Adres için kullanacağım font gene Myriad Pro-Condensed-9pt ve charactes kısmında AV nin değeri de -25 olacak. Şube ve Fabrika&Showroom yazılarını kalın(bold condensed),altı çizili yapıyorum ve sola dayalı olarak yazıyorum. Alttaki resimdeki gibi yerleştiriyorum.
Çalışmamızı sonlandırmadan önce,son bir çizgi de logonun altına çekiyorum,sağ tuş Rasterize Layer tıklıyorum ve sola kısmını hafifçe siliyorum. Ve fırçayla oluşturduğum kırmızı duman layerının altına yerleştiriyorum.
Artık kartvizitimizi sonlandırıyorum.Siz istediğiniz şekilde zemini değiştrebilir, fırçalarla farklı zeminler oluşturup kartvizit hazırlayabilirsiniz.
Kartvizitimizin son hali (kesim payları dahil hali) ;
Farklı tasarım ve farklı güzellikleri yaşamanız dileğiyle...
Herkese iyi çalışmalar!