Yazilim Öğrenmenin Tek Adresi...
Daha İyi Bir Hizmet İçin Lütfen Üye Olunuz...
Daha İyi Bir Hizmet İçin Lütfen Üye Olunuz...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

En Kapsamlı Visual Basic Sitesi

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» C İle Banka Otomasyonu Acill
Autocad'de Çizim Uygulaması Icon_minitimeC.tesi Ocak 09, 2010 4:51 pm tarafından Ebubekir_Kara

» C++'la yapılmış basit ATM programı
Autocad'de Çizim Uygulaması Icon_minitimeÇarş. Ara. 02, 2009 4:43 am tarafından 1221ibrahim

» Bir Oyunda Puan Sistemi Yapma
Autocad'de Çizim Uygulaması Icon_minitimePtsi Kas. 02, 2009 1:49 pm tarafından KonYalıCoder

» Ipconfig Komutu
Autocad'de Çizim Uygulaması Icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 5:33 pm tarafından OguzhanUyanik

» Çalıştır Komutları
Autocad'de Çizim Uygulaması Icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 5:33 pm tarafından OguzhanUyanik

» Domain Adresleri
Autocad'de Çizim Uygulaması Icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 5:32 pm tarafından OguzhanUyanik

» Msconfig Nedir? Ayarları ve Özellikleri
Autocad'de Çizim Uygulaması Icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 5:32 pm tarafından OguzhanUyanik

» Windows Vista & Türkçe Kurulumu Resimli anlatım!
Autocad'de Çizim Uygulaması Icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 5:31 pm tarafından OguzhanUyanik

» Format atmak ve Türkçe windows xp kurulumu (resimli anlatım)
Autocad'de Çizim Uygulaması Icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 5:31 pm tarafından OguzhanUyanik

» Windows Xp Hızlandırma
Autocad'de Çizim Uygulaması Icon_minitimePaz Eyl. 13, 2009 5:30 pm tarafından OguzhanUyanik

En iyi yollayıcılar
OguzhanUyanik (472)
Autocad'de Çizim Uygulaması Vote_lcapAutocad'de Çizim Uygulaması I_voting_barAutocad'de Çizim Uygulaması Vote_rcap 
mehmet bozer (78)
Autocad'de Çizim Uygulaması Vote_lcapAutocad'de Çizim Uygulaması I_voting_barAutocad'de Çizim Uygulaması Vote_rcap 
asi_esra (4)
mysterious_el (4)
1221ibrahim (3)
igny (3)
tarkantr2000 (2)
myildiz.16 (2)
KAPORTACI (2)
tolgakesan (2)

Autocad'de Çizim Uygulaması

YazarMesaj
mehmet bozer

mehmet bozer

İş/Hobiler : Bilgisayar,Otomosyon

Autocad'de Çizim Uygulaması Empty
MesajKonu: Autocad'de Çizim Uygulaması   Autocad'de Çizim Uygulaması Icon_minitimePerş. Eyl. 10, 2009 1:00 pm

Aşağıdaki şekli çizmeye çalışacağız. Öncelikle çizime başlamadan önce şekli inceleyip başlangıç noktası belirlememiz gerekiyor. Örneğin başlangıç noktası sol alt köşede olabilir, yarıçapı 10 veya 12,5 olan dairelerde olabilir. Buna nasıl karar vereceğiz?. Burada devreye ölçülendirme giriyor. Ölçülendirmeye baktığımızda dairelerin çizgilere olan uzaklığı verilmiş ama birbirlerine olan uzaklıkları verilmemiş. Buradan başlama yapmak da mümkün ancak çok fazla komut uygulaması gerekecek. En hızlı ve pratik yoldan yapmaya çalışacağız. Unutmayalım çizim yaparken bize verilen ölçüye göre hareket etmemiz gerekiyor.

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg

1- line komutu seçip ekrandan herhangi bir yere tıklayarak 100 birim yazıp entera basıyoruz. (tıkladıktan sonra fare yönü sağ taraf olmalı ve çizgi yatay şekilde çizgi oluşturmuyorsa F8 e basarak ortho komutunu aktif hale getirebiliriz)

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg1

2- line komutundan çıkmadan fare yönünü yukarı doğru alıp 10 birim, sağa doğru alıp tekrar 10 birim çizmeye devam ediyoruz.

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg2

3-line komutundan çıkmadan 60 birim yukarı çiziyoruz. (komuttan çıksanız bile uç noktalardan tıklayıp çizime devam edebilirsiniz. Üst tarafta 30 derecelik açıyı çizeceğiz. Komut satırına 30 <120 dersek ve imlecimizi resimdeki yönde tutarsak birimi 30 olan 120 derecelik açı çizecek. Ve bizim isteğimiz 30 derecelik açı oluşmuş olacak. (koordinat eksenine göre açı çizimi yapılır). Enter deyip komuttan çıkıyoruz.

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg3

4- Aşağıda açının çizilmiş hali görülmekte.( girilen 30 birim rasgele seçilmiştir.)

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg4

5- Line komutu seçip tekrar başlangıç noktamıza tıklıyoruz. Yukarı doğru 80 br çizgi çiziyoruz. Sonra sağa doğru şekilde görülen kısma kadar çizip entera tıklıyoruz.

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg5

6- Circle komutu seçiyoruz. Şekle göre 10 birimlik yay çizmem gerekiyor ancak gerekli zemini oluşturup bir daire komutuyla işlemimi yapacağım. Aşağıda görülen kırmızı noktalara tıklayarak 10 birimlik daire çiziyorum.

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg6

7- Trim komutunu seçiyorum ve soldan sağa doğru tıklayarak bütün çizim alanını seçiyorum. Seçme işlemim bitince enter diyorum.

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg7

8- Trim yapacağım noktaları tıklıyorum

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg8

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg9

9- Erase komutu seçiyorum yay kullanmak için hazırladığım köşe çizgilerini siliyorum.

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg10

10- Şekliniz aşağıdaki gibi olmalı.

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg11

11- Sıra geldi ortadaki dairelere. Daireleri çizmem için bana merkezin yatay ve dikey ölçüleri verilmiş şimdi bunları çizelim.

12- offset komutunu seçiyorum ve 40 birim değer veriyorum. Yukarıdaki bir noktaya paralel kopyalama yapıyorum

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg12

13- tekrar ofset komutunu seçiyorum ve bu sefer 30 birim seçip iki dikey çizgimi paralel kopyalıyorum.

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg13

14- Dairelerimin merkezleri oluştuğuna göre bu iki kesişim noktasına R12.5 ve R10 olan iki daire çiziyorum

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg14

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg15

15- erase komutunu seçip daire çizmek için kılavuz olarak kullandığım çizgileri siliyorum.

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg16

17-Şeklimiz aşağıdaki gibidir.

Autocad'de Çizim Uygulaması Uyg17

Kolay gelsin.

Autocad'de Çizim Uygulaması
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Autocad 2D Çizim Uygulaması
» Autocad'de 2D Çatı çizim uygulaması
» Autocad'de 2D çizim Uygulaması ve Polar Array Komutu
» Autocad'de 2 boyutlu çizim, extrude ve subtract komutları