Selam arkadaşlar,
Bu dersimizde biraz Photoshop bilgisi olan bir kişinin resimlere göz kırptırma animasyonunu nasıl kolay bir şekilde yapabileceğini göstereceğim.
İlk önce göz kırptırmak istediğimiz resmi alıyoruz.
Resmimizi aldıktan sonra resmimizi çoğaltıyoruz bir resim orjinal olarak diğeride gözü kırpık şekilde olacaktır.
Çoğaltığımız resim üzerinde oynama yapacağız yani gözünü kırpık bir şekilde ayarlıyacağız ben size Clone Stamp Toolu öneririm
ben bununla yaptım daha kolay yolunu bilen varsa o yolla yapsın ( dediğim gibi bu dersi yapmanız için biraz photoshop bilgisine sahip olmanız gerekmektedir.)
Clone Stamp Tool üst resimdeki araçtır.
Gördüğünüz gibi üst katmandaki resmi gözü kırpık hale getirdik biraz suratı kırpılmış gibi oldu ama olsun sizin daha iyisini yapacağınıza inanıyorum.
Bittikten sonra
Photoshop'ta işimiz kalmıyor bu işlemleri yaptıktan sonra ImageReady'e geçiyoruz geçmek için ctrl shift M tuşuna ya da Tools penceresi altndaki geçiş butonuna basabilirsiniz.
İmageReady'e geçtikten sonra bir katman olarak geliyor animasyon penceresine orda katmanı çoğaltıyoruz
İlk katmanda gözü kırpık olan resmimizi görünmez yapıyoruz
2. katmana hiç karışmıyoruz 2. katmanda gözü kırpık olan gözükmeli ki animasyondan oda nasibini alsın
Son olarak zaman ve kayıt işlerini yapıyoruz.
Allah kolaylıklar versin.