Web sitelerinde göze hitap eden tasarımları yapmak artık kolaylaşıyor. Fireworks'te neler yapılabileceğimizi görmek için dersimize geçiyoruz.
Öncelikle Fireworks programını açıyor ve çalışmalara başlıyoruz.
500 X 650 px boyutunda bir çalışma sayfası açıyorum:
Sonra Tools > Vector > Elipse Tool'u seçiyorum ve ekrandan taşmaması için Shift tuşuna basarak aynı zamanda orantılı bir daire çiziyorum. İç rengini #99CC00 olarak belirliyorum. Sonra da Properties panelinden Gradient > Radial seçiyorum.
Seçili radialin renklerini değiştirmek için yine Properties panelini kullanıyorum ve radialin başlangıç rengini ben; #003300 olarak veriyorum:
Resimde görüldüğü gibi koyu rengi ortasına verdi; ben bunu sağ alt köşeye göz kararı yerleştiriyorum ve radialin yönünü belirliyorum.. Siz de bunu siyah noktaları Mouse imleciyle sağa sola yukarı aşağıya tutup bırakarak deneyin.
Sonra orantılı olmayan iç rengi solid (düz) beyaz olan yuvarlak çiziyorum:
Ve bu halindeyken üstte Command menüsünden Command > Creative > Fade Image diyorum ve resimdeki görüntüyü elde ediyorum.
Ve en son çizdiğimiz oransız çemberimi kilitliyorum, aksi takdirde işimizi zorlaştırabilir. İlk çizdiğimiz büyük daire seçiliyken aşağıda Properties panelinden Properties > Filters > Glow diyor ve Glow ayarlarını kendime göre değiştiriyorum.
Buraya kadar umarım bir sorunla karşılaşmadık. Daha sonra bilgisayarıma internetten yüklediğim İslamî bir fonttan herhangi birini seçiyor ve renk ayarlarını yapıyorum.
Yazım seçiliyken Properties > Filters > Dropshadow veriyorum. Ve son hali:
Umarım bir şeyler anlatabilmişimdir. İyi çalışmalar. Yorumlarınızı bekliyorum..