Merhaba Arkadaşlar
Menü hazırlamak için yaptığım
Şık Bir Menü Tasarımı dersine bakınız. Onun bir devamı olarak. Bu menümüzü dilimlere ayıracağız.
Sitenizin boyutlarında bir menü sayfası açıp önceki dersimdeki ayarları yaparak güzel bir menü oluşturabilirsiniz. Ben rastgele bir sayfa boyutunda bir menü hazırlamıştım.
Dilimlemek için kullanacağım araç
SLICE TOOL (kısaca K)Yaptığım menümü dilimlemeye başlıyorum.
Soru:Peki Nasıl dilimyeleceğim?Cevap: Nasıl paint de kare çiziyorsanız bununla da o şekil kare veya dikdörtgen çizeceksiniz. Uygulamaya gelince ne kadar fazla uygularsanız, o kadar kaliteli dilimler çıkarıp web sitenize yerleştirebileceksiniz.
Sitemize yerleştirirken fazla sıkıntı çekmeyelim diye dilimleri biraz büyükçe yaptım.
Not: Yanlış bir yere dilim attıysanız.CTRL-Z fonksiyonunu kullanınız.
Şimdi bunu kaydetmeye geldi. Nasıl hareketli gifleri kaydediyorsak bunları da öyle kaydedeceğiz.
Açılan sayfada SAVE tuşuna bastığınızda karşınıza kaydetme sayfası çıkacak. Alttaki ayarları yapıp kaydet diyorsunuz.
Ben dosyayı masaüstüne kaydettim.Masaüstümde şu klasörler açıldı.
İmages klasörümde ise dilimlenmiş butonlarım koyuldu. Şimdi mause imleci üzerine gelince değişen butonları görmüşsünüzdür. Onları yapmak için Anasayfa butonumun arkasındaki beyaz butonu bütün menü linklerinin arkasına koyuyorum.
Aynı şekilde öncekini nasıl kaydettiysem bunuda öyle kaydediyorum. Ancak ismini değiştiriyorum. Aşağıdaki ayaları yaptıktan sonra da kaydediniz.
Kayıt türünü değiştirdim, çünkü bir daha index sayfası yapmasına gerek yoktu. Bütün butonları images dosyasına topladı. Şimdi sıra menümüzü sitemize yerleştirmede. O da bir dahaki dersimizde Dreamweaver kategorisinde olacaktır.