Merhaba Arkadaşlar
Önceki .gif ile ilgili derslerimde
hareketli bar yapımı göstermiştim. O dersleri de uygulayarak çok basit olan hareketli resim yapmayı çok kolay bir şekilde öğreneceksiniz. Dersimize Başlayalım.
İlk önce herhangi boyutlarda sayfa açıyorsunuz. Ben 300*150 boyutlarında bir sayfa açtım. Size güzel bir hile göstereceğim için bir kısmını boyamıyorum yaptığım sayfanın. Kendi çapımda bir iki süsleme yaptım. Aşağı kısmını tırtıllı yaptım.
Görünüm:Şimdi üzerine sanalkurs yazıyorum. Yazdığım yerin altınada "ne yapabileceğini göster" yazıyorum. Siz istediğiniz yazıyı yazabilirsiniz. Aynı tekniği resimlerle de yapabilirsiniz.
Görünüm:Şimdi sıra layerleri ayarlamaya geldi. Benim yaptığım işlemleri yaptığınızda layerlerinizde böyle olacaktır.
Layer kutularından ne yapabileceğini gösterdeki gözü kaldırıyorsunuz.
Windows sekmesinden
Animation'u açıyorsunuz.Açılan Animation sayfasında layeri çoğaltıyorsunuz.
Animationda çoğalttığınız layere tıklı iken layer kutucuğundan sanalkurs yazısını kaldırıyorum
sonra çoğaltma iconuna tıklıyorum.
Tıkladıktan sonra karşıma gelen pencerede ben çoğaltma sayısını 5 yapıyorum siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ne kadar çok çoğaltırsanız okadar yavaş yok olacaktır.
Şimdi ne yapabileceğini göster layerinedeki gözü açıyorum. Layer çoğaltma tuşuyla tekrar çoğaltıyorum. Sonra o gözü tekrar kapatıyorum ve çoğaltma iconuna tıklayıp tekrar çoğaltıyorum. Zor birşey değil aynı işlemleri yapıyoruz.
Gelelim işin hilesine
Alt kısmı boyamamamın nedeni. Başka bir özellik göstermek istememe bağlıdır. O şekilde siz de bırakırsanız arkaplanı gri, siyah, beyaz... gibi renkli sitelerde yayınladığınızda onun arkaplan rengini almasını sağlıyor. Deneyin Görün...
Son Görünüm